KeşfetŞehirler

İstanbul’da nerede kalınır? İstanbul konaklama önerileri

Dünyanın en büyük metropollerinden birine hoş geldin! İstanbul konaklama açısından oldukça zengin. Manzaraya, merkezi konuma, yapılabilecek aktivitelere kısacası kendi ilgi alanına göre istediğin ilçeyi ve oteli seçebilirsin. Tüm bu araştırmaları yaparken momondo’nun İstanbul’da kalınacak yerler önerilerine göz atmayı unutma.

Yedi tepeli şehir İstanbul, dünyanın birçok yerinden gelen turistin değişmeyen gözdesi. İstanbul’un ziyaretçilerine ağırlıklı olarak “dünyadan” desek de, yerel turistlerden de talep hiç de az değil. Bu ilgiyi gün geçtikçe artıran elbette İstanbul’un yadsınamayan cazibesi…

Tarihi dokusu, popüler kafeleri, deniz manzarası, bohem mahalleleri, yerel restoranları, gece hayatı, hatta sadece geniş ve kullanımı kolay ulaşım ağı bile İstanbul’a bir tatil ayarlamak için yeterli. Peki, İstanbul’da nerede kalınır?

Kısa öneriler:

İstanbul’da Kalınacak Yerler

İstanbul'da nerede kalınır? İstanbul'da kalınacak yerler listesi

İstanbul’un inanılmaz güzelliği © Emre Gencer

1. Tarihi Yarımada: İstanbul’a ilk defa gidenler için

  • Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı’ndan hediyeliklerini alabilirsin.
  • 1901 yılından beri hizmet veren Pandeli Restoran’ın patlıcanlı böreğini tadabilirsin.
  • Sultanahmet Camii’ni, Kariye Müzesi’ni, İstanbul Arkeoloji Müzesi’ni, Topkapı Sarayı’nı ziyaret edebilirsin.

2. Ortaköy: Boğaz manzarasını izlemek isteyenler için

  • Esma Sultan Yalısı’nı ve Tarihi Ortaköy Hamamı’nı gezebilirsin.
  • Semtin meşhur kumpirini sahilde denize karşı ayaklarını uzatarak deneyebilirsin.
  • Ortaköy Pazarı’ndan alışveriş yapabilirsin.

3. Cihangir: Gece hayatına yakın olmak için

  • Savoy Pastanesi’nin meşhur gofretlerinden alabilir ve mutlaka bir sabahını burada kahvaltıya ayırabilirsin.
  • Biraz yürüyüp Çukurcuma’daki antikacıları ve sanat galerilerini ziyaret edebilirsin.
  • 15. yüzyıldan bu yana ayakta duran Firuzağa Camii’yi gezebilirsin.

4. Taksim: İstanbul ucuz konaklama imkanı için

  • İstanbul’un ortası sayılan İstiklal Meydanı’nı bir uçtan öbür uca adımlayabilirsin.
  • Balık Pazarı’nda Tunç Balık’ın lakerdasının, 90 yıllık Üçyıldız Şekerleme’nin de çifte kavrulmuş lokumunun tadına bakabilirsin.
  • Yenilenen Çiçek Pasajı’nda klasik bir çilingir sofrası kurabilirsin.

5. Galata: Restoranlar ve kültürel doku meraklıları için

  • 19. yüzyıldan kalan art nouveau tarzı Kamondo Merdivenleri’ni kullanabilirsin.
  • Galata Kulesi’nin en tepesinden İstanbul’u izleyebilirsin.
  • Tarihi Bankalar Lokantası’ndan gerçek bir esnaf lokantası deneyimi yaşayabilirsin.

İstanbul’un En İyi Otelleri

İstanbul'da nerede kalınır? İstanbul'da kalınacak yerler listesi

İstanbul kalınacak yerler listesi zengin © Oziel Gómez

Kalacağın semti belirlediysen artık İstanbul otel önerileri verebiliriz. İstanbul konaklama fırsatları yönünden oldukça zengin.

Aslında semtlerden ve mahallelerden bağımsız olarak İstanbul’da kalınacak yerler daha geniş bir alana yayılmış durumda. Hangisinde kalırsan kal, rahat ulaşım seçenekleri sayesinde gezmek istediğin her yere kolayca gidebilirsin. Dolayısıyla İstanbul’da hangi semtte kalınır sorusunun cevabı tamamen sana kalmış.

En iyi İstanbul butik oteller:

  • Sumahan on The Water: Boğaz’ın hayat bulduğu semtlerden olan Çengelköy’de konumlanan Sumahan on The Water, manzarası ve modern mimarisiyle turistlerin ilgisini çekiyor. Eğer biraz bütçe ayırabilirsen Sumahan, çok klas bir seçenek. Bunun yanı sıra burada konaklamayanlar da otelin Boğaz’ı kucaklayan restoranında kahvaltı veya akşam yemeği alabiliyor.

Sumahan otel odası fiyatlarını hemen gör >>

  • Splendid Palace: Büyükada’nın tarihi dokusuyla birebir örtüşen Splendid Palace, konum itibariyle İstanbul Anadolu Yakası otellerinden biri. Kahvaltı dahil konaklama sunan Splendid Palace, ayrıca İstanbul’da havuzlu oteller arasında olduğundan, turistler çoğu zaman yüzme için de buraya geliyor. Büyükada Vapur İskelesi’ne çok yakın olan Splendid Palace’ta konaklayarak yakındaki diğer adaları belli saatlerdeki vapurlarla ve motorlarla gezebilirsin. İstanbul Adalar otel konaklaması için Büyükada’da ayrıca irili ufaklı birkaç seçenek daha var.

Splendid Palace otel odası fiyatlarını hemen gör >>

En iyi İstanbul Boğaz manzaralı oteller:

  • Bosphorus Palace: Boğaz’ın seyrine doyum olmayan semtlerinden Beylerbeyi’nde bulunan Bosphorus Palace, yüksek tavanlı odaları ve restorana dönüştürülen 200 yıllık kayıkhanesi ile İstanbul deniz manzaralı otellerinin en farklıları arasında konumlanıyor. Toplam 12 odası olan otel, ilkbahar ve yaz aylarında düğün organizasyonları nedeniyle dolu olabiliyor. Bu yönüyle İstanbul balayı otelleri arasında da olan tesise erken rezervasyon yaptırmakta fayda var.

Bosphorus Palace otel odası fiyatlarını hemen gör >>

  • Shangri-La Bosphorus: İstanbul beş yıldızlı otelleri arasında hatrı sayılır bir üne sahip olan Shangri-La Bosphorus, Beşiktaş’ta yer aldığından hem merkezi, hem de Boğaz panoramasına sahip bir tesis. Eğer İstanbul’da lüks oteller arasından kolay ulaşılabilen bir seçim yapmak istiyorsan Shangri-La, ideal bir seçenek. Sadece not düşmeliyiz ki; oldukça yoğun, hatta “İstanbul’un kalbi” sayılabilecek bir noktada olduğu için özel araçla gelmek pek makul bir fikir değil. Bu aşamada toplu taşıma ya da taksiler daha çok işe yarıyor. Meraklıları için bir de not düşelim: Bu tesisin İstanbul SPA otelleri arasında da önemli bir yeri bulunuyor.

Shangri- La Bosphorus otel odası fiyatlarını hemen gör >>

İstanbul’da en merkezi oteller:

  • The Loft Istanbul: Beyoğlu otelleri, İstanbul otel tavsiyeleri denilince akla ilk gelen yerler arasında genellikle ilk sıralarda oluyor. 19. yüzyıldan kalma bir binanın ev sahipliği yaptığı The Loft Istanbul, Fransız Sokağı’nda yer aldığından İstanbul’un kalbinin attığı noktalardan birinde bulunuyor. Otelden tüm toplu taşıma araçlarına yürüyerek ulaşılabiliyor.

Fiyatlara hemen göz at >>

  • Tria Hotel: İstanbul’a gelen neredeyse her turistin ilk ziyaret ettiği yerlerden olan Sultanahmet’te konumlanan Tria Hotel, Ayasofya, Sultanahmet Camii gibi önemli adreslere sadece yürüme mesafesinde olan Avrupa yakası otellerinden biri. Ayrıca otelin Marmaray, tramvay ve vapur iskelesine yakınlığından dolayı, İstanbul’u gezmek için çok da efor sarf etmeye gerek kalmıyor.

Tria Hotel otel odası fiyatlarını hemen gör >>

İstanbul’da en ucuz oteller:

  • Galata West Hostel: Galata Kulesi ve İstiklal Caddesi’ne yürüme mesafesinde olan Galata West Hostel, İstanbul ucuz konaklama seçenekleri arasında marjinal faydası en yüksek yerlerden biri. Ücretsiz WI-FI ve çay-kahve servisi bulunan hostel’ın manzaralı bir terası da var.

Galata West Hostel otel odası fiyatlarını hemen gör >>

  • Old Mile Suites: Sultanahmet’te yer alan Old Mile Suites, ısıtma sistemli ve televizyonlu odalarıyla hizmet veriyor. Otelde standart aile odası ve aile süiti gibi seçenekler de olduğundan İstanbul aile otelleri arasında da sayılıyor. Bunun yanı sıra kadınlara özel ranzalı müşterek odalar da daha ekonomik bir seçenek olarak sunuluyor.

Old Mile Suites otel odası fiyatlarını hemen gör >>

İstanbul’un en güzel semtleri ve ilçeleri

İstanbul'da nerede kalınır? İstanbul'da kalınacak yerler listesi

Hem konaklamak hem de gezmek için en güzel semtler © Fatih Yürür

İstanbul’u gezmek için ne kadar vaktin olduğunu bilmiyoruz, ama burası gezmekle bitmeyecek kadar büyük bir şehir. Aşağıda değineceğimiz lokasyonları gezerken bir güne iki, hatta üç semt sığdırabilirsin.

Metro, Marmaray, metrobüs, vapur, deniz motoru gibi ulaşım alternatifleriyle gezerken zaman da kazanabilirsin. Tüm bu ulaşım araçlarını kullanmak için bir İstanbulkart edinmelisin. Ayrıca belli geçiş sayılarında biletler de gişelerde satılıyor. Ancak bunlar ekonomik açıdan pek de avantajlı olmadığından bizim önerimiz; İstanbulkart.

Şimdi arkana yaslanıp gezip göreceğin yerler hakkında kolayca bilgi edinme vakti!

Sultanahmet/Eminönü

Her şehrin tarihi bir kalbi mutlaka vardır. İşte İstanbul’unki de Sultanahmet ve Eminönü… Konum olarak çok yakın olan bu iki semt, birbirlerine bulundukları yerin kültürüyle tutunuyor. Bu kadar zengin bir dokuya sahip olunca da, İstanbul’un en güzel semtleri arasında haklı bir yerde bulunuyorlar.

Ayasofya, Sultanahmet Camii, Topkapı Sarayı gibi dünyanın en önemli tarihi adresleri arasına yerleşmiş birçok mekana, tarihi yarımada da denilen İstanbul’un bu en sofistike mekanı ev sahipliği yapıyor.

Sultanahmet/Eminönü ne yapılır?

  • Sultanahmet gezilecek yerler denilince şüphesiz akla gelen ilk yer: Sultanahmet Camii. 17. yüzyıldan kalma bu mimari başyapıtı mutlaka derinlemesine gezmelisin.
  • Sultanahmet mekanlarının en ünlüsü Tarihi Sultanahmet Köftecisi’nde muhteşem köftelerin ve piyazın tadına bakabilirsin.
  • İstanbul’daki en büyük kapalı sarnıç olan Yerebatan Sarnıcı’nı ziyaret edebilirsin.
  • Hafız Mustafa’da geleneksel tatlılardan oluşan karışık bir tabak yiyebilirsin.
  • Doğu Roma İmparatorluğu’ndan kalma Kariye Müzesi’ndeki mozaikleri görebilirsin.
  • Eminönü mekanlarının en ünlüsü Mısır Çarşısı’ndan baharatlar, meyve çayları alabilirsin.
  • Yine Eminönü çevresi gezilecek yerlerinin en meşhurlarından Kapalıçarşı’yı turlayıp hem alışveriş yapabilir, hem de tarihi dokuyu koklayabilirsin.
  • Bir gününü Topkapı Sarayı’na ayırıp derinlemesine gezebilirsin.
  • Süleymaniye’de meşhur kuru fasulye-pilav ikilisini deneyebilirsin.

Sultanahmet/Eminönü’ndeki en iyi hostel: Antique Hostel

İstanbul ucuz pansiyonları kategorisinde gerek konumu, gerekse de yapısı itibariyle iyi bir puanı olan Antique Hostel, Topkapı Sarayı’na sadece 2 dakikalık mesafede.

Pek çok hizmet sunan tesiste özel odaların yanı sıra, dört ve altı yataklı ranzalı odalar da seçenekler arasında yer alıyor.

Antique Hostel fiyatlarını hemen gör >>

Sultanahmet/Eminönü’ndeki en iyi otel: Four Seasons Istanbul

Four Seasons Istanbul, zincir otel olmasına rağmen Sultanahmet’te oldukça butik bir anlayışa sahip. Bulunduğu bölgenin dokusundan etkilenen mimarisiyle, kaliteli sunumunu birleştiren tesis, 1918 yılında inşa edilmiş binada misafirlerini ağırlıyor.

Four Seasons Istanbul, Sultanahmet’in merkezinde 65 odayla hizmet veriyor.

Four Seasons Istanbul oda fiyatlarını hemen gör >>

Karaköy/Galata

Karaköy ve Galata çevresi, son dönemde özellikle genç nüfusun ilgisini hissettirdiği bir bölge. Bu çevrede kulüpler, restoranlar, vintage mağazalar, antikacılar ve sanat galerileri birkaç yılda birbiri ardına açılmaya başladı.

Elbette burayı bu kadar popüler yapan, Galata’da gezilecek yerler listesinin ilk sırasındaki Galata Kulesi… Bunun yanı sıra Karaköy meyhaneleri, deniz manzaralı Galata mekanları ve Karaköy, Galata çevresinde ne yenir sorusunun cevabı olabilecek daha birçok yer de popülariteyi doruğa çıkarıyor.

Karaköy/Galata’da ne yapılır?

  • Geleneği bozmayalım ve ilk olarak elbette Galata Kulesi diyelim. Şehrin en geniş panoramik görüntüsünü buradan izleyebilirsin.
  • Karaköy’de gezilecek yerler çok fazla. Ancak ilk olarak, vereceğimiz adreslerde leziz bir tatlı saati yaşayabilirsin. Karaköy Güllüoğlu ve Köşkeroğlu geleneksel baklava lezzetini hala dükkanlarında sürdürüyor.
  • Bir gün Tarihi Galata Simitçisi’nden aldığın simitlerle kahvaltı edebilirsin.
  • Yine Karaköy’de gidilecek mekanlar arasında sayılan vintage mağazalarından alışveriş yapabilirsin.
  • Çukurcuma tarafındaki sanat galerilerinde genç sanatçıların sergilerini dolaşabilirsin.
  • SALT Galata’daki etkinliklerden birine katılabilirsin.

Karaköy/Galata’daki en iyi hostel: Galata West Hostel

Yukarıda da değindiğimiz Galata West, konumuyla bu çevrenin en iyi hostelleri arasında yer alıyor.

Otelde ücretsiz çay-kahve servisi ve WI-FI her daim mevcut.

Fiyatlara hemen göz at >>

Karaköy/Galata’daki en iyi otel: The House Hotel Karaköy

The House Hotel, semtin en işlek noktası olan Bankalar Caddesi’nde yer alıyor. Deniz manzaralı bir roof’un da bulunduğu otelde zaman zaman ünlü küratörlerin organize ettiği sergiler de düzenleniyor.

Fiyatlara hemen göz at >>

Taksim/Cihangir

İstanbul'da nerede kalınır? İstanbul'da kalınacak yerler listesi

Islak hamburger yemeden geceni sonlandırma © Ozan Safak

Beyoğlu’nun eğlencenin kalbini taşıyan noktaları Taksim ve Cihangir, gerçekten de turistlerin hoşça vakit geçirmek için akın ettiği en popüler yer. Bunda Taksim eğlence mekanlarının her zevke hitap etmesinin payı da oldukça fazla. Dolayısıyla Beyoğlu’nda gezilecek yerlerin aslında büyük bir kısmı aslında Taksim ve Cihangir’i kapsıyor.

Taksim/Cihangir’de ne yapılır?

  • Taksim fasıl mekanlarıyla ünlü. Beyoğlu gidilecek mekanlar denilince de ilk sıraya yazıldığından, hem klasik Türk müziğini canlı dinlemek, hem de lezzetli mezelerden tatmak için mutlaka bir akşam fasıla gitmelisin.
  • Canlı müzikten hoşlanmıyorsan Taksim meyhanelerine de gidebilirsin. Hatta ara sokaklardaki ocakbaşı restoranlarındaki lezzet deneyimi bambaşka.
  • Cihangir’deki mekanlar, içkini alıp rahatça müzik dinleyebilmen için uygun. Yorgun hissettiğin bir gün deneyebilirsin.
  • Aslında Taksim’de ne yenir sorusunun cevabı yıllardır değişmedi: Islak hamburger. Eğlenceli gecelerin bitiş klasiği olan ıslak hamburgeri, İstiklal Caddesi’nin girişindeki büfelerde mutlaka deneyimlemelisin.
  • Cihangir yemek yerlerinde her mutfaktan tatlar mevcut ama kahvaltılar hep özel. Bir sabah dışarıda oturup bu mükellef kahvaltıyı tadabilirsin. Bunun yanı sıra köşedeki Özkonak’ta kazandibi yemeyi de unutma.
  • Eğer dans etmeyi seviyorsan Sıraselviler civarındaki Taksim gece kulüplerine mutlaka yolun düşmeli.
  • Taksim ve Cihangir’de gezilecek yerler gündüz de yok değil. Özellikle Sent Antuan Kilisesi, Pera Müzesi, Firuzağa Kahvesi gibi noktaları gezmeden geçme.
  • Taksim’de gidilecek mekanların bir kısmı da Asmalımescit civarında yer alıyor. Burada konser düzenleyen kulüplerden, sessizce birkaç kadeh içebileceğin mekanlara kadar birçok alternatif var.

Taksim’deki en iyi hostel: Chambers of the Boheme

Taksim’in göbeğinde olmasına rağmen sessiz bir sokakta konumlanan Chambers of the Boheme, bölgenin puanı en yüksek hostellarından biri. Ücretsiz WI-FI’nın olduğu tesiste aile odaları da var.

Fiyatlara hemen göz at >>

Taksim’deki en iyi otel: Pera Palas

Yıllar içinde devlet adamlarından yazarlara kadar birçok ismi ağırlayan Pera Palas, hala Taksim ve çevresinin en popüler konaklama noktalarından biri. Tarihi dokusuyla restoran kısmında da oldukça fazla misafir ağırlayan Pera Palas, İstiklal Caddesi’ne ve Odakule’ye sadece birkaç dakikalık yürüme mesafesinde.

Fiyatlara hemen göz at >>

Ortaköy/Beşiktaş

Aslında Beşiktaş’ın bir semti olan Ortaköy, mekanlarıyla, sahiliyle ve bohem havasıyla ününü o kadar katladı ki; turistler kilometrelerce uzaktan sadece burayı görmek için bile geliyor.

Ortaköy ve Beşiktaş’ta gezilecek yerler ayrı ayrı oldukça fazla. Ancak kesin olan bir şey var ki, o da seyahatine bu hatta devam eden turistlerin bol bol deniz havası alacağı…

Ortaköy/Beşiktaş’ta ne yapılır?

  • Ortaköy sahilin en çok sevilen atıştırmalığı kumpiri deneyebilirsin.
  • Beşiktaş’ta gidilecek mekanların çoğu çarşı tarafında bulunuyor. Akşamüstü burada hafif bir içki ve atıştırmalıklarla gün batımını izleyebilirsin.
  • Dolmabahçe Sarayı’nı ve Deniz Müzesi’ni ziyaret edebilirsin.
  • Bir akşam yemeğini Beşiktaş Balıkçılar Çarşısı’na ayırabilirsin.
  • Ortaköy’de Esma Sultan Yalısı’nı gezerek ihtişamına yakından tanık olabilirsin.

Ortaköy/Beşiktaş’taki en iyi hostel: Puffin Hostel

Beşiktaş’ın merkezinde bulunan Puffin Hostel, ranzalı ve özel odalarıyla hizmet veriyor. Ayrıca tesiste küçük bir restoran da bulunuyor.

Fiyatlara hemen göz at >>

Ortaköy/Beşiktaş’taki en iyi otel: Swissotel The Bosphorus

Beşiktaş ilçesinin uzun yıllardır en çok tercih edilen otellerinden olan Swissotel The Bosphorus, muhteşem manzarası ve hizmetleriyle turistleri ağırlamaya devam ediyor.

İlçeye hakim bir noktada yer alan tesisten çıkıldığı anda yürünerek, hem Nişantaşı yönüne, hem de Beşiktaş tarafına kolayca ulaşım sağlanabiliyor.

Fiyatlara hemen göz at >>

Fener/Balat

Geldik bir başka tarihi adrese… Fener-Balat gezilecek yerleri sadece tarihi kumaşıyla değil, kültürel kimliğiyle de hayranlık uyandıracak bir güzelliğe sahip. Buraya gezmeye gelen çoğu seyahat sever, bir sonraki İstanbul turlarına da mutlaka bu rotayı dahil ediyorlar.

Fener/Balat’ta ne yapılır?

  • Küçük İtalya havası veren Fener-Balat evlerini gezebilirsin.
  • Balat’ta ne yenir diye sorulunca ilk söylenen Balat Rum Meyhanesi’ne gidebilir ve deniz ürünlerinin tadını çıkarabilirsin.
  • Balat’ta kahvaltı da bir başka. Yüksek tavanlı, geniş, rahat ve bol aydınlık Balat mekanlarında klasik sabah lezzetlerinin keyfine varabilirsin.
  • Balat’ta görülmesi gereken yerler arasında başı çeken Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi, Kırmızı Mektep, Ahrida Sinagogu ve Maraşlı Rum İlköğretim Okulu’nu görebilirsin.
  • Balat’ta gezilecek yerler, adımlanacak sokaklar belki çok fazla. Ama cumbalı evlerin ve renkli kapıların aralarında dolaşıp, deniz kokusunu bol bol soluyarak eve dönebilirsin..

Fener/Balat’taki en iyi hostel: Akın House

Balat’ın tam ortasında olan Akın House’da ücretsiz WI-FI imkanı var. Tek ve çift kişilik oda ve suitlerin bulunduğu tesis, Balat’ın ruhuna uygun şekilde dekore edilmiş.

Fiyatlara hemem göz at

Fener/Balat’taki en iyi otel: Balat Suites

İstanbul apart otelleri arasında da sayılabilecek Balat Suites, konforlu bir yaşam alanı sunuyor. Ücretsiz WI-FI ve özel otopark imkanı da sunan tesiste balkonlu ve teraslı gibi alternatifler var.

Fiyatlara hemen göz at

Üsküdar

Anadolu yakasının en otantik semtlerinden olan Üsküdar, İstanbul ulaşım ağının etkin bir şekilde işlediği ana ilçelerden biri. Vapur, Marmaray, deniz motoru, metro ve metrobüs gibi toplu taşıma araçlarının tümü buraya mutlaka uğruyor.

Bunların yanı sıra Üsküdar’ın zengin bir tarihi geçmişi de var. Özellikle merkezdeki karmaşanın uzağındaki sahil şeridi, İstanbul’da gezilecek yerlerin en fotojenik olanları arasında yer alıyor.

Üsküdar’da ne yapılır?

  • Önce Kız Kulesi’ni Salacak’taki küçük çay bahçelerinden izleyip, ardından motorla buraya geçerek kulenin muhteşem tarihi hakkında bilgi edinebilirsin.
  • Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılan Beylerbeyi Sarayı’nı gezebilirsin.
  • Çamlıca Tepesi’nden İstanbul’un diğer yüzünü seyredebilirsin.
  • Fethipaşa Korusu’nun yemyeşil atmosferinde sabah yürüyüşü yapabilirsin.
  • Üsküdar’da ne yenir sorusunun cevaplarından sadece biri olan meşhur Çengelköy böreğini tadabilirsin.
  • Üsküdar gezilecek yerlerin en önemlilerinden Mimar Sinan imzalı Mihrimah Sultan Camii’yi ziyaret edebilirsin.
  • Üsküdar’da gidilecek yerler listene rokoko tarzının en önemli örneklerinden olan, 18. yüzyıldan kalma III. Ahmet Çeşmesi’ni de ekleyebilirsin.
  • Üsküdar yemek yerlerinin en kalabalıklarından olan iskeledeki büfelerde sosisli sandviç ve portakal suyu deneyebilirsin.

Üsküdar’daki en iyi hostel: Veni Vidi Dormi

Üsküdar merkezde olan Veni Vidi Dormi, iskeleye ve Marmaray istasyonuna oldukça yakın. Ücretsiz WI-FI erişiminin de bulunduğu tesiste havaalanına ulaşım hizmeti de var.

Fiyatlara hemen göz at >>

Üsküdar’daki en iyi otel: Mercure Istanbul Altunizade

Üsküdar merkeze yaklaşık 5 dakika uzaklıkta olan otel, metrobüs istasyonuna yürüme mesafesinde bulunuyor. Ayrıca yüzme havuzu, ücretsiz WI-FI ve havaalanına transfer hizmeti de tesiste mevcut.

Fiyatlara hemen göz at >>

Kadıköy

Moda’sıyla, Yeldeğirmeni’yle, Haydarpaşa’sıyla ve iskeleleriyle her hali başka güzel olan Kadıköy, artık İstanbul’a gelenlerin gezilecek yerler listesinde üst sıralarda yer alıyor.

Bazıları tarafından bir “yaşam tarzı” olarak nitelendirilen Kadıköy’ün gezilecek yerleri çok fazla olsa da, belli başlı yerlerini adımlamadan dönmek olmaz.

Kadıköy’de ne yapılır?

  • Kadıköy’de nereye gidilir denilince elbette akla gelen ilk yer Moda! Kadıköy merkezden hareket eden nostaljik tramvayla mutlaka Moda’ya çıkmalısın.
  • Barış Manço’nun müze haline getirilen evini gezebilirsin.
  • Moda Çay Bahçesi’nde deniz karşı çayını yudumlayabilir, istersen çevredeki fırınlardan alabileceğin taze simitlerle kahvaltı edebilirsin.
  • Nice kavuşmalara ve ayrılıklara tanık olan Haydarpaşa Tren Garı’nı görebilirsin.
  • Kadıköy’de gidilecek mekanlar arasında olan Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ni ziyaret edebilirsin.
  • Mythos, Güneşin Sofrası gibi Kadıköy’ün dokusunu iliklerine kadar hissettiren mekanlarda geleneksel mezelerin tadına bakabilirsin.
  • Sunay Akın’ın büyük emeğiyle açılan Oyuncak Müzesi’ni gezebilirsin.
  • Bağdat Caddesi tarafındaki Kalamış Parkı ve Fenerbahçe Parkı’nda çimlerde keyif yapabilirsin.
  • Yeldeğirmeni’nde kahveni içerek sokak sanatının en güzel örneklerini inceleyebilirsin.

Kadıköy’deki en iyi hostel: Hush Hostel

Moda’daki Hush Hostel, ücretsiz WI-FI ve ücretsiz kahvaltı imkanı sunuyor. Hem Moda’ya, hem de Kadıköy merkeze birkaç dakikalık yürüme mesafesinde olan tesiste, semtin izlenebileceği bir roof da var.

Fiyatlara hemen göz at >>

Kadıköy’deki en iyi otel: Kadıköy Park Suites Otel

Kadıköy merkezde bulunan otelde çocuklu aileler için özel aile odaları da bulunuyor. Bunun dışında odalarda mini buzdolabı ile çay-kahve makinesi de var. Tesisten çıkıldığında banka, market gibi yerlere kolaylıkla ulaşılabiliyor.

Ayrıca Söğütlüçeşme metrobüs durağı ve vapur iskelesi de oldukça yakın.

Fiyatlara hemen göz at >>

Polonezköy

Şimdi sırada hem tarihi, hem de İstanbul’dan biraz da olsa uzak bir yer var. Beykoz’a bağlı olan ve tarihi 18. yüzyıla dayanan bu yemyeşil köy, İstanbul’un arka bahçesi olarak tanımlanıyor. Bu bölgede özellikle küçük oteller ve pansiyonlar konaklamak isteyen turistlere hizmet veriyor.

Bunun yanı sıra günübirlik pikniğe ya da kahvaltıya gelenlerin sayısı da azımsanacak gibi değil. Polonezköy’e toplu taşımayla ulaşmak biraz zor, bu nedenle eğer araban yoksa günlük araç kiralamak ideal bir seçenek.

Polonezköy’de ne yapılır?

  • Yol kenarında sıralanan, yeşillikler içine kurulmuş restoranlarda güne kahvaltıyla başlayabilir, mangalla devam edebilirsin.
  • Yol boyu uzanan ağaçlıklı yollarda yürüyüş yapabilirsin.
  • Polonezköy Hayvan Parkı’nda kafese hapsedilmden doğal ortamında gezen dostlarımızı ziyaret edebilirsin.
  • Çevredeki at çiftliklerini görebilir ve hatta merakın varsa binicilik dersleri alabilirsin.
  • Neredeyse yüz yıllık bir mekan olan Leonardo’da bir öğle veya akşamını yemeğe ayırabilirsin.
  • Farklı bir deneyim yaşamak istersen Polonezköy Tabiat Parkı’ndaki özel ayrılan alanda ufak bir çadır tatili planlayabilirsin.

Polonezköy’deki en iyi hostel: Polina House

Polina House, aslında bir hostel’dan çok, sıcak bir butik otel. Özellikle kahvaltısı ve pastalarıyla ünlü olan Polina House’da konuklar hamak keyfi de yapabiliyor.

Polonezköy’deki en iyi otel: Polonezköy Country Club

Doğayla iç içe bir yaşam alanı sunan Polonezköy Country Club, bungalovlar ve odalarla hizmet veriyor. Isıtma için şöminelerin de bulunduğu tesiste, bir barbekü restoranı da yer alıyor.

Fiyatlara göz at >>

Okumaya devam et: