Sakin Sezon
|
Şubat |
Yoğun Sezon
|
Nisan |
Konaklama için en ucuz ay
%71
Beklenen fiyat düşüşü
konaklama için en pahalı zaman
%75
Beklenen fiyat artışı
Fiyat
|
₺ 172 - ₺ 2.285
|
Haftanın en pahalı günü
|
Pazartesi |
Haftanın en ucuz günü
|
Çarşamba |
son 2 haftadaki ortalama fiyat
Ortalama fiyat (hafta içi gece)
₺ 307
son 2 haftadaki ortalama fiyat
son 2 haftadaki ortalama fiyat
Ortalama fiyat (hafta sonu gece)
₺ 286
son 2 haftadaki ortalama fiyat
Rezervasyon için en ucuz zaman
|
Çanakkale içindeki otellerin en ucuz olduğu zaman: 3 yıldız, konaklamanızın başladığı günle aynı gün. |
3 yıldızlı
|
₺ 286 - ₺ 351
|
Çanakkale tatil yerleri kadar kent merkezi de özellikle gezilmeyi hak ediyor. Tarih yazılan bu topraklara varmadan önce ziyaret edilmesi gereken en önemli nokta Çanakkale Şehitler Abidesi…
Gelibolu Yarımadası’nda bulunan ve her yıl binlerce kişi tarafından minnetle ziyaret edilen Şehitler Abidesi, tarih yazanlara bir saygı duruşu niteliğinde. Şehitlik, Pazartesi günleri hariç her gün 8 ila 17 saatleri arasında görülebilir.
Bunun dışında Çanakkale, deniz ulaşımının en aktif şekilde kullanıldığı şehirlerden… Bu arada Çanakkale’ye gelmişken Aynalı Çarşı ve Kordon’a da bir uğrayabilirsin. Kordon’da yürüyüş yaptıktan sonra kıyıdaki restoranlarda ufak bir mola verebilirsin.
Aynalı Çarşı ise hediyelik eşyaların satıldığı, günümüze ulaşabilmiş tarih kokan önemli çarşılardan… Eğer buradan bir Çanakkale tatil bölgesine gidilecekse feribotla geçmek oldukça pratik bir çözüm. Eceabat – Kilitbahir, Lapseki – Gelibolu, Kepez – Eceabat ve daha birçok feribot şehir içi ulaşımı büyük ölçüde rahatlatıyor.
Bunun yanı sıra Bozcaada’ya Geyikli’den, Gökçeada’ya ise Kabatepe’den feribot seferleri düzenleniyor. Bilet ücretleri yolculara ek olarak araç tipine göre değişen miktarlarla alınıyor.
Çanakkale, Ege’nin belki de en çok tatil merkezi barındıran şehirlerinin başında yer aldığından tesis seçenekleri de bir o kadar fazla. Assos, Geyikli, Erikli, Bozcaada, Gökçeada gibi birçok özel noktayı bünyesinde barındıran Çanakkale tatil mekanları sayısız alternatif sunuyor. Butik oteller, pansiyonlar, üç yıldızlı oteller ve zincir oteller, bu civarda hizmet vermektedir.
Kadırga Koyu otelleri ise mavi bayraklı plajıyla turistlerin en çok tercih ettiği noktaların başında. Burada sadece Kadırga Koyu değil, buraya çok yakın olan Çanakkale Assos otelleri de öne çıkıyor. Bunun yanı sıra Çanakkale Geyikli otelleri de farklı konseptlerde sunduğu hizmetlerle özellikle müdavimlerinin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.
Çanakkale otel fiyatları sezona bağlı olarak güncelleniyor. Yaz aylarında yüksek sezon olduğundan fiyatlar biraz daha yüksek. Ancak özellikle Çan, Kaz Dağları, Güre gibi noktalarda konumlanan Çanakkale termal otelleri kış ayları için uygun seçenekler sunmaktadır.
Çanakkale tatil beldelerinin deniz aşırı noktaları Bozcaada ve Gökçeada’da ise üzüm bağlarında hizmet veren tatil evleri ve eski konaklardan dönüştürülen butik oteller ziyaretçilerin ilgi odağı. Buralarda fiyatlar mayıs aylarından eylüle kadar artış gösterebiliyor. Önerimiz bağ bozumu turlarıyla hafta sonları da keyifli bir kaçamak yapmanız.
Özellikle Çanakkale Kordon’da sergilenen Truva Atı, efsanelere konu olan hikayesiyle görülmeden geçilmemesi gereken bir eser. Yaklaşık 3200 yıl önce Çanakkale yakınlarındaki Troya kentinde geçtiğine inanılan efsane, Yunan mitolojisinde, Truvalı Paris’in Sparta Kralı Menelaus’un karısı Helen’i kaçırması sonucunda çıkan savaş olarak tanımlanıyor. İşte Kordon’daki Truva Atı da, Odysseus’un kentin surlarını aşmak ve şehre gizlice girmek için yaptırdığı tahtadan at maketi olarak biliniyor.
Her köşesi tarih barındıran Çanakkale, konumu gereği denizciliğe de emek vermiş bir şehir. Türkiye’nin en büyük denizcilik müzesi olarak gösterilen Çanakkale Deniz Müzesi, Türk denizcilik tarihini geçmişten günümüze ulaşan nesneler ve belgeler ile tanıtıyor. Ayrıca deniz tarihini aydınlatan ve üniversiteler ile yapılan bilimsel araştırmalar da sergileniyor.
Bunun yanı sıra Çanakkale tam bir zeytin cenneti olduğu için altın iksir zeytinyağı da şehrin simgelerinden biri. Zeytinyağına verilen değer, Adatepe Zeytinyağı Müzesi’nde daha da artıyor. 2001’de açılan müze, türünün ülkemizdeki ilk örneği. Küçükkuyu’daki tarihi sabunhanenin restore edilmesiyle hizmete giren müzede ayrıca fabrika ve satış noktası da yer alıyor.
Bunun yanı sıra Conkbayırı, Kilitbahir Kalesi, Anzak Koyu, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı, Arkeoloji Müzesi, Seramik Müzesi, Assos Antik Tiyatro gibi daha birçok önemli tarihi durak ziyaret edilebilir.
Bu arada Çanakkale’de ne yenir konusuna da biraz değinelim. Deniz ürünleriyle meşhur olan Çanakkale’nin en meşhur balığı sardalya… Konservesi de hazırlanan sardalya balığı, Çanakkale’nin özellikle merkezindeki restoranlarda en güzel haliyle yenebilir. Ayrıca birbirinden farklı mezeleri denemeyi unutma.
Bir diğer meşhur Çanakkale lezzeti ise peynir helvası. Taze peynirle hazırlanan bu çok özel tatlıyı paketleterek dönüş yolunda yanına da alabilirsin. Bu arada Çanakkale süt ürünleriyle de gurmelerin tercihi. Ezine peynirinin ana vatanı olan Çanakkale’den beyaz peynir ve yöreye has zeytinlerden alarak kahvaltı keyfini tamamlayabilirsin.
Çanakkale içinde ortalama konaklama süresi 2 gecedir.
Çanakkale içinde bir otel odasının fiyatı talep, konum ve yıldız değerlendirmesine bağlı olarak değişecektir. Odaların fiyatı, ortalama olarak gecelik ₺ 237 civarındadır.
Şubat ayı, Çanakkale içinde otel rezervasyonu yapmak için en ucuz aydır. En yoğun aylara kıyasla oda fiyatları %71 daha ucuz olabilir.
Çanakkale otel odaları genellikle Salı günleri en ucuz ve Pazar günleri en pahalıdır.
₺ 121, Çanakkale içinde bir hostelin (ve 2 veya altı yıldızlı otellerin) gecelik maliyetidir. Hostel rezervasyonu, bir Çanakkale otelinin ortalama fiyatı ile karşılaştırıldığında ₺ 116 tasarruf etmenizi sağlar.
Ortalama 8 °C sıcaklık ve 60 mm yağış ihtimali ile Mart, Çanakkale civarını keşfetmek için harika bir aydır.