Aşağıda İzmir bölgesinde Agora Örenyeri noktasına en yakın kullanıcıların önerdiği 12 otel yer almaktadır. Agora Örenyeri civarındaki otellerin gecelik ortalama fiyatı ₺ 265'dir. Fiyatlar sezon dahil olmak üzere farklı faktörlere göre değişiklik gösterebilir. Agora Örenyeri civarındaki otellerin fiyatları, genellikle İzmir içindeki ortalama bir otelin fiyatından (₺ 236) %10 daha yüksektir.
momondo kullanıcıları, Saat Kulesi yakınında konaklama yeri arayan kullanıcılara 12 otel önerdi. Bu bölgedeki otellerin gecelik ortalama fiyatı ₺ 265 tutmaktadır. Bu fiyatlar, hangi sezonda rezervasyon yapıldığı gibi farklı faktörlere göre değişiklik gösterebilir. Saat Kulesi civarındaki otellerin fiyatları, genellikle İzmir içindeki ortalama bir otelin fiyatından (₺ 236) %10 daha yüksektir.
İzmir içinde Kadifekale civarında bir otel bakıyorsan, şansın yerinde. momondo Kadifekale civarında 12 otel önermektedir ve otel fiyatları gecelik ortalama ₺ 212 tutmaktadır. Bu fiyatlar sezona göre değişebilir. Kadifekale civarındaki otellerin fiyatları, genellikle İzmir içindeki ortalama bir otelin fiyatından (₺ 236) %10 daha düşüktür.
Bu İzmir semtlerinde otel ara
Sakin Sezon
|
Nisan |
Yoğun Sezon
|
Mayıs |
Konaklama için en ucuz ay
%43
Beklenen fiyat düşüşü
konaklama için en pahalı zaman
%61
Beklenen fiyat artışı
Fiyat
|
₺ 383 - ₺ 1.704
|
Haftanın en pahalı günü
|
Perşembe |
Haftanın en ucuz günü
|
Cumartesi |
son 2 haftadaki ortalama fiyat
Ortalama fiyat (hafta içi gece)
₺ 486
son 2 haftadaki ortalama fiyat
son 2 haftadaki ortalama fiyat
Ortalama fiyat (hafta sonu gece)
₺ 364
son 2 haftadaki ortalama fiyat
Rezervasyon için en ucuz zaman
|
İzmir içindeki otellerin en ucuz olduğu zaman: |
1-2 yıldızlı
|
₺ 165 - ₺ 208
|
3 yıldızlı
|
₺ 229 - ₺ 286
|
4-5 yıldızlı
|
₺ 443 - ₺ 472
|
Şehirlerarası otobüsler ya da karayoluyla bu şehre kolayca ulaşmak mümkün. Peki, İzmir Havaalanı nerede? İzmir Adnan Menderes Havaalanı, şehir merkezine 14 km uzaklıkta… İzmir metro hattı İzban, İzmir havaalanı otobüsleri Eshot ve Havaş ile Adnan Menderes Havaalanı ulaşımı oldukça kolay. İzmir havaalanı metro hattı üzerinde olduğundan hızlı ve ekonomik bir çözüm sunuyor. Havaalanına giden otobüsler ise Mavişehir’den hareket ediyor.
İzmir metro saatlerine baktığımızda ise seferlerin 23:30 gibi son bulduğunu göreceksin. İzmir Havaalanı ulaşımında önemli rol oynayan Havaş İzmir otobüsleri de Alsancak merkezden ve Karşıyaka’dan havaalanına doğru saatte bir kalkıyor.
İzmir Havaalanı araç kiralama için de çok sayıda firmanın temsilciliklerinin kolayca bulunabildiği bir nokta. Adnan Menderes Havaalanı’nda yer alan çok sayıda firmadan bir araç kiralamak ve istenildiği takdirde dönüşte şehir merkezindeki başka bir şubeye teslim etmek de mümkün. Eğer araba kullanmak istemiyorsan İzmir havaalanı transfer seçeneklerinin kişiye özel olanlarını da tercih edebilirsin.
İzmir Havaalanı’ndan otogara nasıl gidildiği de çokça merak ediliyor. Otobüsler bu konuda oldukça yardımcı. 200, 202 ve 204 numaralı otobüslerle havaalanından otogara ulaşılabiliyor. Toplu taşımanın bu derece yaygın olduğu İzmir’de bu araçları kullanmanın inceliklerinden de bahsedelim.
Otobüs, vapur, metro ve banliyölerin tümüne İzmirim kart veya İzmir Kent Kart ile binilebiliyor. Kent Kart ve İzmirim’in farkı ise İzmirim kartın kapsamının teleferik ve diğer hizmetleri de kapsaması… İzmir metro hattı ise İzban metrosu olarak adlandırılıyor. İzmir metro hattı güzergahı Aliağa’dan başlıyor, Torbalı’da sonlanıyor.
Sonn 24 saat içinde momondo kullanıcıları tarafından bulunan en iyi fiyatlar.
Türkiye’nin en güzel kıyılarından birine sahip olan İzmir, tam bir turistik şehir. Özellikle İzmir’e yakın tatil yerleri, her mevsim cıvıl cıvıl. Ancak İzmir merkezin de hakkını yememek gerekiyor. Kordon, Konak, Karşıyaka, Alsancak, Asansör, Pasaport, Bornova, Balçova gibi yerler doğal güzellikleri ve keyif noktalarıyla konaklama deneyimini rafine bir tatile dönüştürüyor. Bu saydığımız ilçelerde hem ünlü otel zincirleri konumlanıyor, hem de daha uygun fiyatlı oteller yer alıyor.
Balçova tarafı ise özellikle termal tatili isteyenlerin ortak noktası. Eğer İzmir gece hayatına hızlı bir giriş yapmak veya sahildeki balık restoranlarında deniz kokusuyla keyifli bir yemek yemek istiyorsan otelini Alsancak, Konak tarafından seçebilirsin.
İstersen buralarda 1-2 gün konakladıktan sonra da İzmir tatil beldelerine geçebilirsin. Çeşme, Urla, Seferihisar, Alaçatı gibi noktalarda birçok tesis hizmet veriyor. Butik oteller, her şey dahil konsepti tatil köyleri, pansiyonlar ve daha birçok işletme, tatilin tadını çıkarmak isteyenleri buralarda bekliyor.
İzmir’de gezilecek yerler, şehir civarını da ele aldığımızda biraz fazla. Dolayısıyla İzmir’de nereye gidilir denilince birçok alternatifi bir arada bulabilirsin. Öncelikle İzmir merkezde gezilecek yerlere bakalım.
İzmir Saat Kulesi, Atatürk Müzesi, Konak Pier, Tarihi Asansör ve Kemeraltı, şehir merkezinde konumlanan noktalar olarak dikkat çekiyor. Arkeoloji Müzesi, Havra Sokağı ve Agora da görülmeye değer mekanlar…
İzmir çevresi gezilecek yerleri ise Efes ile başlıyor. Şehrin biraz dışında Selçuk ilçesi sınırlarında konumlanan İzmir Efes Antik Kenti giriş ücreti 40 TL. Dünyanın her yerinden keşif meraklılarını ağırlayan İzmir’in diğer önemli tarihi durakları ise Meryem Ana ve Yedi Uyuyanlar… Özellikle Meryem Ana, İzmir Selçuk gezilecek yerler listesinde Efes ile birlikte en değerli turistik adres.
Bu arada tarihi noktalardan birçok anı eşyası da satın alabilirsin. Ayrıca Ege topraklarının kokusunu taşıyan zeytinyağları, kuru incirler, gevrek ve hatta İzmir’in tadına doyulmayan hamur işi boyozu şehirde bulamaman neredeyse imkansız.
Hazır konusu açılmışken İzmir’de ne yenir sorusunu da cevaplayalım. Ege’nin muhteşem zeytinyağlı sebze yemekleri İzmir’de de deniz börülcesiyle, şevketi bostanıyla kendini gösteriyor. Arasında kaymakla servis edilen ve sokak lezzetlerinin en güzelleri arasında gösterilen Şambali de lokmayla beraber İzmir’in en meşhur tatlısı.
Peki, “İzmir’de nerede lokma yenir? Karabağlar’dan Bornova’ya, Buca’dan Balçova’ya kadar İzmir’in her yerinde lokmacıları görebilirsin. İzmir deniz kenarı kahvaltılarından da bahsetmeden geçemeyiz. Özellikle çevredeki Çeşme, Urla, Alaçatı gibi tatil yörelerinde yapılan kahvaltılar körpe sebzeler, İzmir tulum peynirleri, gevrekler ve Ege zeytinleri ile renkleniyor.
İzmir merkezde vapur manzarası ve martılar eşliğinde kahvaltı etmek için Kordon ideal. Aslında İzmir’in nesi meşhur sorusu için bir yanıtımız daha var, o da: Kumru. İzmir’de kumru nerede yenir diye merak ediyorsan Çeşme’ye doğru kısa bir yolculuğa çıkabilirsin.
İzmir sosyal etkinlikler açısından da oldukça faal bir kent. İzmir festivalleri tüm hızıyla yaz mevsimini renklendiriyor. Tiyatro ve kahve festivallerinden kısa film günlerine kadar birçok etkinliği burada bulabilirsin.
2 gece için İzmir ziyareti, kullanıcıların en yaygın tercihidir.
İzmir içinde bir otelinin fiyatı; yıldız oylaması, konum ve talep gibi çeşitli faktörlere dayanmaktadır. Genel olarak bir otelin gecelik ortalama fiyatı ₺ 380 civarındadır.
İzmir içinde en hesaplı otel odası rezervasyonu için Nisan ayı fiyatların en düşük olduğu aydır. Oda fiyatlarının %43 düştüğünü görebilirsiniz.
İzmir otel odaları için en ucuz fiyatı bulabileceğiniz gün genellikle Cuma günüdür. En yüksek fiyat genellikle Çarşamba günlerinde görülmektedir.
İzmir içindeki hosteller ve 2 veya altı yıldız oylamaya sahip oteller, kişi başı bir yatak için yaklaşık ₺ 169 ücret talep etmektedirler. Bu ücret, tipik bir İzmir otelinin fiyatından ₺ 211 daha az olacaktır.
11 °C ortalama sıcaklık ve düşük yağış ihtimali (77 mm) ile Mart, İzmir civarını keşfetmek için harika bir aydır.