En İyi Tek Yön Fiyatı | ₺ 347 |
---|---|
En İyi Gidiş Dönüş Fiyatı | ₺ 919 |
En kısa uçuş süresi | 1sa. 10dk. |
İşleten şirket: | 3 hava yolu |
İstanbul - İzmir ARASI EN UCUZ ROTA
İstanbul Havalimanı (IST) - İzmir Adnan Menderes Havalimanı (ADB)
İstanbul - İzmir uçuşları genellikle ortalama fiyatı ₺ 839 olan İstanbul - İzmir Adnan Menderes uçuşlarından daha ucuzdur
İSTANBUL HAVALIMANI - İZMIR UÇUŞU IÇIN EN UCUZ AY | Ekim | %22 daha ucuz | İstanbul Havalimanı - İzmir uçuşunun Ekim ayında ortalama fiyatı sadece ₺ 694 |
İSTANBUL HAVALIMANI - İZMIR UÇUŞLARI IÇIN EN PAHALI AY | Mayıs | %40 daha pahalı | İstanbul Havalimanı - İzmir uçuşları Mayıs ayında yaklaşık ₺ 1.248 tutmaktadır |
İSTANBUL HAVALIMANI - İZMIR UÇUŞLARI IÇIN EN POPÜLER AY | Ağustos | 257% kullanıcı daha ziyaret etti | momondo kullanıcıları İstanbul Havalimanı - İzmir uçuşları için en çok Ağustos ayında arama yaptı |
İzmir tam bir yaz şehri. Çeşme, Alaçatı gibi tatil yörelerini barındırmasının yanı sıra Efes, Selçuk gibi tarih kokan noktalar da yaz aylarında çok keyifli oluyor. İzmir’in meşhur yerlerini gezmek ve denize girmek için her ne kadar ideal mevsim yaz olsa da, Ege’de hava durumunda fazla yağışa pek de rastlanmadığından ilkbahar ve sonbahar ayları da İzmir için uygun. Bunun yanı sıra İzmir’de kışın gezilecek yerler de yok değil.
İzmir seyahatini Ekim ayında yapamazsan Türkiye kalkışlı uçuşların fiyatları Eylül ayında da oldukça uygundur. momondo kullanıcılarının çoğunun bu ayda bulduğu fiyatlar ₺ 711 civarındadır.
Çoğu kullanıcı, planladıkları kalkış tarihinden 60 gün öncesinde bilet rezervasyonu yaparak İzmir uçuşu için en uygun fiyatı bulabilecekleri keşfetti. Bu zaman diliminde fiyatlar ₺ 891 civarındadır.
Evet, Bornova uçuşları Bornova şehrinin 20,5 km uzaklıktaki İzmir Adnan Menderes havalimanı tarafından gerçekleştirilmektedir.
14,7 km uzaklıktaki İzmir Adnan Menderes, İzmir Şehir Merkezi noktasına en yakın havalimanıdır.
İzmir - Türkiye uçuşları için çoğu momondo kullanıcısı Pegasus Airlines, SunExpress, Turkish Airlines ve Onur Air gibi popüler hava yolları ile uçmayı tercih edecektir. Hangi havalimanından uçtuğuna bağlı olarak farklı hava yollarını tercih edebilirsin.
Turkish Airlines, normal bir haftada İzmir varışlı 79 uçuş gerçekleştirmektedir. Kalkış noktan bulacağın Turkish Airlines fırsatlarını etkileyecektir fakat İstanbul - İzmir rotası için şu ana kadar ₺ 669 gibi düşük fiyatlar da bulundu. momondo kullanıcı yorumlarına göre Turkish Airlines, 10 üzerinden ortalama 8,3 puana sahip.
SunExpress (7,3/10, 23 yorum), İzmir uçuşları için tercih edilen diğer bir popüler seçimdir. İzmir varışlı çoğu SunExpress uçağı Düsseldorf Duesseldorf Intl menşe noktasından kalkmaktadır fakat global olarak tüm kalkış noktalarından İzmir varışlı 19 SunExpress uçuşu mevcuttur ve bu sebeple fiyatlarda ciddi farklılıklar olabilir. momondo üzerinden bu hafta bulunan en iyi SunExpress fırsatının fiyatı ₺ 428'dir (Antalya - İzmir, gidiş dönüş).
İzmir Adnan Menderes Havaalanı, şehir merkezine 14 km uzaklıkta… İzmir metro hattı İzban, İzmir otobüsleri Eshot ve Havaş ile havaalanına kolaylıkla ulaşılabiliyor. İzmir havaalanı metro hattı üzerinde olduğundan hızlı ve ekonomik bir çözüm oluşturuyor. Havaalanına giden otobüsler ise Mavişehir’den hareket ediyor. İzmir metro saatlerine baktığımızda ise seferlerin 23:30 gibi son bulduğunu göreceksin. İzmir Havaalanı’na giden Havaş otobüsleri de Alsancak merkezden ve Karşıyaka’dan havaalanına doğru saatte bir kalkıyor.
İzmir araç kiralamak için de havaalanından başlayarak çok sayıda firmanın temsilciliklerinin kolayca bulunabildiği bir nokta. Adnan Menderes Havaalanı’nda yer alan çok sayıda firmadan bir araç kiralamak ve istenildiği takdirde dönüşte şehir merkezindeki başka bir şubeye teslim etmek de mümkün. Eğer araba kullanmak istemiyorsan İzmir havaalanının diğer transfer seçeneklerini de tercih edebilirsin.
İzmir, Türkiye’nin üçüncü büyük şehri olduğundan ulaşım imkanları da aynı yönde gelişmiş. İzban metrosu, Aliağa’dan başlayarak Torbalı’ya kadar devam ediyor. İzmir’in toplu taşıma ücretleriyle ilgili bilgilerimizi de güncelleyelim. İzban metrosunda tam bilet 2,6 TL, öğrenci ise 1,5. İzban metrosu saatleri 23:30’a kadar uzuyor. İzmir otobüs fiyatları da metroyla aynı, hatta toplu taşıma araçlarının tümünde ücret değişmiyor. Buradaki önemli bir ayrıntı ise nakit paranın geçmemesi. İzban’ı kullanmak için mutlaka İzmirim kart gerekiyor. İzmir’in Eshot olarak adlandırılan otobüs ağı da oldukça geniş. Bu arada otobüs, vapur, metro ve banliyölerin tümüne İzmirim kart veya İzmir Kent Kart ile binilebiliyor. Kent Kart ve İzmirim’in farkı ise İzmirim kartın kapsamının teleferik ve diğer hizmetleri de kapsaması…
Deniz şehri İzmir vapur seferleriyle de hem ulaşım kolaylığı sunuyor, hem de püfür püfür bir deneyim yaşatıyor. Bostanlı, Göztepe, Karşıyaka, Pasaport, Üçkuyular, Konak gibi birçok noktaya deniz yoluyla ulaşılabiliyor. İzmir vapur saatleri 15 dakikada bir kalkacak şekilde ayarlanıyor. İzmir deniz ulaşımı, feribot olanağıyla isteyenlere arabalı seyahat de yaptırıyor. Bostanlı-Üçkuyular hattında yaklaşık 30 dakikada bir feribot kalkıyor.
İzmir’e en popüler ulaşım aracı şüphesiz uçak. İstanbul’dan yaklaşık 40 dakika süren uçak yolculuğunu tercih etmezsen, karayolunu da kullanabilirsin. Yeni açılan Osmangazi Köprüsü ile İstanbul – İzmir arasının yaklaşık 1,5 saat kısaldığını ve artık 5,5 saate indiğini belirtmeliyiz.
Yaz aylarında İzmir tabiri caizse “yanıyor”. Ege Denizi de elbette bu durumdan etkileniyor ve Eylül ayına kadar suyun ısısı makul sıcaklıkta kalıyor. Ancak yine de Ege Denizi’nin Akdeniz’e oranla daha soğuk olduğunu not düşelim.
İzmir havaalanı Ege Bölgesi’nin buluşma noktası olduğundan birçok şehire de bağlantı noktası oluyor. İzmir otogar Bornova’da bulunuyor ve havaalanıyla arasında 20 dakikalık bir mesafe bulunuyor. İzmir havaalanından otogara ulaşım için 204 numaralı Eshot otobüslerini kullanabilirsin.
İzmir’de gezilmesi gereken yerler saymakla bitmiyor. Hem kültürel açıdan hem de doğal güzellikleriyle yüzlerce hazineye kucak açan İzmir’in tarihi yerleri dünyanın her yerinden keşif meraklılarını ağırlıyor. İzmir’de tarihi yerlerin başında Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi ve Yedi Uyuyanlar geliyor.İzmir’in biraz dışında yer alan bu tarihi zenginliklerin yanı sıra İzmir Saat Kulesi, Atatürk Müzesi, Konak Pier, Tarihi Asansör ve Kemeraltı, daha şehir merkezinde konumlanan noktalar olarak dikkat çekiyor. “İzmir’de nereye gidilir” sorusunun yanıtları elbette sadece bu saydıklarımız değil. Arkeoloji Müzesi, Havra Sokağı ve Agora da görülmeye değer mekanlar…
İzmir’in meşhur yemekleri, Ege Bölgesi’nin bereketli topraklarından gelen içeriklerle hazırlanıyor. İzmir’in meşhur yemeği İzmir köfte, özellikle et severlerin beğenisini kazanıyor. Ayrıca İzmir köy kahvaltısı ve serpme kahvaltı da doğayla iç içe, ondan gelen ürünlerle nefis bir öğün sunuyor. İzmir deniz kenarı kahvaltıları için de hedefi on ikiden vuruyor. Alaçatı, Çeşme gibi şehrin ünlü tatil beldelerinde dalından koparılmış meyveler, taze sütle hazırlanmış peynirler, boyoz, gevrek ve daha birçok doğal kahvaltılığı en lezzetli haliyle bulabilirsin. İzmir Kordon sahilde de yine kahvaltının keyfini vapurları izleyerek çıkartabilirsin.Eğer deniz ürünlerini çok seviyorsan da mutlaka Güzelbahçe’ye uğramalısın. Burada dilediğin balığı seçip restoranlarda pişirttirerek leziz bir gün geçirebilirsin. Bu arada İzmir’in meşhur yerlerinden bahsederken lokmacıları anmadan olmaz. “İzmir’de nerede lokma yenir” diye soracak olursan sana birden fazla adres gösterebiliriz. Buca, Karabağlar, Bornova ve daha birçok yerde lokmacıya rastlayabilirsin.
Dopdolu bu şehirde sosyal etkinlikler dur durak bilmiyor. Alaçatı, Urla tarafında windsurf yapılabilirken, dağcılık kulüpleriyle muhteşem doğa eşliğinde yürüyüş etkinlikleri de düzenleniyor. İzmir bir yaz şehri olduğundan festival hareketliliği de çoğunlukla sürüyor. Uluslarası İzmir Festivali, Kahve Festivali, Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri, Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali gibi birçok kültürel etkinlik de İzmirli sanatseverlerle buluşuyor.
İzmir’de özellikle Gaziemir ve Balçova ilçelerinde alışveriş merkezleri bulunuyor. Buralarda her türlü marka ve fiyat skalasında ürün bulunabiliyor. Eğer daha butik tasarımlar arıyorsan Alsancak’ın farklı noktalarındaki mağazalara da göz atabilirsin. Daha yöresel tarzda alışveriş yapmak istiyorsan uğraman gereken yer Kemeraltı Çarşısı… Burada bölgeye has zeytinyağlarından, Aydın incirlerine, lokumlardan taze baharatlara kadar pek çok çeşit bulabilirsin. Ayrıca bakırcılar, ahşap ürünler satan dükkanlar ve taş sanatkarlarının elinden çıkan ürünlere de Kemeraltı’ndan ulaşabilirsin. Eğer Kemeraltı Çarşısı’na uğrarsan Kızlarağası Hanı’ndaki fincanda pişen Türk kahvesini de mutlaka tat.
İzmir’de bölgede yetişen ürünler, diğer bölgelere göre daha makul fiyatlara bulunabiliyor. Ancak büyük şehir olmanın getirdiği pahalılık da yok değil. İzmir’de fiyatlar ortalamanın biraz üzerinde seyrediyor.
Alaçatı, Çeşme gibi yaz odaklı yaşayan noktalarda geceler bilindiği üzere çok hareketli. Balık lokantaları, farklı konseptlerdeki gece kulüpleri her geçen gün daha da artıyor. Ancak bunların yanı sıra İzmir’in diğer yüzü de gece hayatına oldukça sıcak. Alsancak, Bayraklı, Konak ve Kordon’da deniz kenarında yenilen güzel bir akşam yemeğinden sonra geceye devam edilebilecek birçok gece kulübü yer alıyor. Eğer dilersen canlı müzik çalan barlar da aynı noktalarda konumlanıyor.
İzmir’de kışın gidilebilecek yerler hiç de az değil. Özellikle bedenini arındırmaya yarayan kaplıcaları Balçova ilçesinde ziyaret edebilirsin. Bunun yanı sıra yazın denize ve güneşe yenilerek ihmal ettiğin müzeleri de odaklanarak gezebilir, Kemeraltı Çarşısı’ndan alışveriş yapabilirsin.
Her yeri doğa kokan bir şehir pikniksiz düşünülemez. İzmir’de piknik yerleri, genellikle ailelerin toplu halde eğlenebileceği mesire yerleri olarak tanımlanıyor. Çiçekliköy, Balçova Teleferik, Yedigöller ve Kaynaklar, hem piknik için ideal bir seçenek oluyor, hem de İzmir’deki sessiz sakin yerler olarak biliniyor.
Ege Denizi, tüm cömertliğiyle deniz keyfini yaşamak isteyenleri misafir ediyor. Burada en çok ilgiyi İzmir halk plajları görüyor. İzmir’de denize girilecek yerler sayısız ancak bazı noktalar bütçeyi aşabiliyor. Bu lokasyonların en güzellerinden olan Çeşme’ye bağlı Ilıca Halk Plajı’na giriş ücretsiz. Eğer dilersen içeride belli bir miktar ödeyerek şezlong ve şemsiyeden yararlanabilirsin. Seferihisar plajları da burada tercih edilebilecek bir diğer alternatif. Burada halk plajı ve özel işletmeler de bulunuyor. Görece daha rüzgarlı olan Urla plajları, berrak suyuyla deniz severlerin favorisi. Beldenin girişinde yer alan TCDD Kampı’na cüzi miktarda bir rakam ödeyerek faydalanabileceğin gibi, daha birçok ekonomik yer de bulabilirsin. Dikili plajlarını da es geçmemeni tavsiye ederiz. Hatta Dikili koylarında imkanın varsa bir tekne turu yapmanı ve Ege Denizi’nin mükemmel ferahlığını en saf haliyle hissetmeni öneririz.Bunun yanı sıra mavi bayraklı Foça halk plajı da İzmir merkeze biraz uzak ama benzersiz bir seçim. Eğer bu bölgeyi ziyaret etmek istiyorsan Haziran’dan bu yana süren İzmir Foça vapur seferlerine bir göz atabilirsin.
Şehir içinde toplu taşımayla seyahat edeceksen, merkezdeki turist danışmadan harita edinebilirsin. Yakın tatil beldelerine uğramak istiyorsan, civardaki plajlar ve ücretleri konusunda önceden bilgi alabilirsin. Uçak zamanına en az 2 saatlik süre kala şehir merkezinden havaalanına doğru yola çıkmalısın.
İhtiyaçlarına en uygun uçuşu bulmana yardımcı oluyoruz; momondo, en uygun uçuşu bulmana yardımcı olmak için yüzlerce hava yolundan ve seyahat acentesinden fiyatları karşılaştırır ve sana sonuçları filtreleme olanağı sağlar.
Evet. momondo, bu politikaya sahip İzmir uçuşlarını seçmene ve öne çıkarmana olanak tanır.
Sayfada arama yaptığında momondo sana faydalı filtreler ve öngörüler sağlar. Sana fiyatların en uygun olduğu günleri ve saatleri gösteririz. Bu bilgiye ek olarak dilediğin filtreleri kullanarak senin için ideal İzmir uçuşunu seçebilirsin.
Evet. momondo, İzmir için uçuş fiyatlarını takip eder ve fiyatlar değiştiğinde seni uyarır. Fiyat alarmı kurmak için bir arama yap. Tek yapman gereken geçerli bir e-posta adresi girmektir.