momondo kullanıcıları, Emir Sultan Camii yakınında konaklama yeri arayan kullanıcılara 12 otel önerdi. Bu bölgedeki otellerin gecelik ortalama fiyatı ₺ 437 tutmaktadır. Bu fiyatlar, hangi sezonda rezervasyon yapıldığı gibi farklı faktörlere göre değişiklik gösterebilir. Emir Sultan Camii civarındaki otellerin fiyatları, genellikle Bursa içindeki ortalama bir otelin fiyatından (₺ 359) %17 daha yüksektir.
Aşağıda Bursa bölgesinde Bursa Atatürk Stadyumu noktasına en yakın kullanıcıların önerdiği 12 otel yer almaktadır. Bursa Atatürk Stadyumu civarındaki otellerin gecelik ortalama fiyatı ₺ 540'dir. Fiyatlar sezon dahil olmak üzere farklı faktörlere göre değişiklik gösterebilir. Bursa Atatürk Stadyumu civarındaki otellerin fiyatları, genellikle Bursa içindeki ortalama bir otelin fiyatından (₺ 359) %33 daha yüksektir.
Yildirim Bayezid Camii yakınındaki otellerin gecelik ortalama fiyatı ₺ 475'dir. momondo kullanıcıları, bölgede konaklamak isteyenlere bu oteller arasından aşağıdaki 12 oteli öneriyor. Yildirim Bayezid Camii, yılın belli zamanlarında daha popüler olduğu için fiyatlar, seyahatini ne zaman yapacağına göre farklılık gösterebilir. Yildirim Bayezid Camii civarındaki otellerin fiyatları, genellikle Bursa içindeki ortalama bir otelin fiyatından (₺ 359) %24 daha yüksektir.
Sakin Sezon
|
Nisan |
Yoğun Sezon
|
Şubat |
Konaklama için en ucuz ay
%45
Beklenen fiyat düşüşü
konaklama için en pahalı zaman
%43
Beklenen fiyat artışı
Fiyat
|
₺ 318 - ₺ 994
|
Haftanın en pahalı günü
|
Perşembe |
Haftanın en ucuz günü
|
Salı |
son 2 haftadaki ortalama fiyat
Ortalama fiyat (hafta içi gece)
₺ 546
son 2 haftadaki ortalama fiyat
son 2 haftadaki ortalama fiyat
Ortalama fiyat (hafta sonu gece)
₺ 436
son 2 haftadaki ortalama fiyat
Rezervasyon için en ucuz zaman
|
Bursa içindeki otellerin en ucuz olduğu zaman: 3 yıldız, 90 gün önce. |
3 yıldızlı
|
₺ 274 - ₺ 414
|
4-5 yıldızlı
|
₺ 598 - ₺ 650
|
Bursa tatiline başlarken rotanı en baştan çizmen yararına olacaktır. Bursa içinde trafik biraz yoğun, dolayısıyla toplu taşımayı kullanarak da gezebilirsin. Bursa ulaşımı belediye otobüsleri, Burtram tramvay sistemi, Bursaray tren ağı ve teleferik üzerinden yürüyor. Bursa teleferik sistemi, Teferrüç, Kadıyayla, Sarılalan ve Kurbağa Kaya istasyonlarına uğruyor.
Araçlara seyahat kartı Bukart ile binilebiliyor. Bu arada Bursa’ya nasıl gidilir onu da açıklayalım. Bu konuda özellikle feribot hattı oldukça gelişmiş. Bursa feribotları İstanbul-Bursa hattında sürekli olarak hizmet veriyor.
Bursa köyleri de turistik açıdan haklı bir yere sahip. Özellikle Cumalıkızık Köyü, Bursa konaklama duraklarının başında geliyor. Osmanlı döneminden günümüze kadar ulaşabilen Bursa Cumalıkızık Köyü’ne şehir merkezinden kalkan otobüslerle varılabilir.
Bunun yanı sıra köy meydanında kurulan pazar ile Cumalıkızık cıvıl cıvıl oluyor. Bursa Cumalıkızık Köyü’nün kahvaltısı da oldukça meşhur. Serpme şeklinde servis edilen çeşitlerle zenginleşen Cumalıkızık kahvaltı fiyatları da bütçeleri zorlamıyor. Cumalıkızık Köyü konaklama olanaklarından faydalanmak isteyenler için pek çok pansiyon ve butik otel yer alıyor.
Bursa Gölyazı Köyü de hakkında mutlaka birkaç kelime etmemiz gereken yerlerden. Aslında küçük bir ada olan Gölyazı, Bursa tarihi yerlerinin en özgün yapıya sahip olanı. Osmanlı’dan Bizans’a kadar birçok yönetimin izini bıraktığı balıkçı köyü Gölyazı, zamanında Apollon Krallığı’nın da başkenti olarak biliniyormuş. Aziz Panteleimon Kilisesi, Apollon Tapınağı, Ağlayan Çınar ve eski Rum evlerini Gölyazı’da mutlaka görmelisin. Bunun yanı sıra yöredeki balık çeşitlerini de tatmalısın.
Bir diğer özel nokta ise Trilye. Mudanya ilçesine bağlı Bursa Tirilye, eski evlerden restore edilen birkaç tesisle hizmet veren küçük ama tarihin izleriyle dolu bir durak. Zeytinciliğin en çok yapılan meslek olduğu Trilye’den dönerken mutlaka soğuk sıkım zeytinyağı ve sele zeytin götürmelisin.
Bursa, Marmara Bölgesi’nde yer almasına rağmen tarihi dokusu, kış tatili imkanları ve termal tesisleriyle tatilcilerin gözdesi. Bursa tatil yerleri denilince ilk akla gelen yer Uludağ. Sezonun aralık ayı gibi başladığı Uludağ otelleri, kampüs formundaki yapılarıyla Bursa’da kalınacak yerler arasında komplike bir hizmet veriyor.
Büyük işletmelerde tam pansiyon hizmeti veren Uludağ’daki tesislerin çoğu isteyenlere kayak dersi de veriyor. Bu arada Uludağ, kış tatili için ön plana çıkmasına rağmen aslında yaz aylarında da ziyaret edilebilen bir nokta. Orman yürüyüşü yapmanın ve dağın eteklerinde dolaşmanın oldukça keyifli olduğu bahar ve yaz aylarında Uludağ otel fiyatları da daha ekonomik.
Bursa kaplıcaları da ününü günden güne duyuran bir başka olanak. Özellikle Oylat Kaplıcaları, İnegöl’de şifalı suları gezginlerle buluşturuyor. Oylat’taki oteller yıl boyu açık, Bursa SPA otellerinin büyük bir kısmı da ayrıca burada konumlanıyor.
Bursa termal otellerinin diğerleri ise Osmangazi, Çekirge ve şehir merkezinde yer alıyor. Aslında şehrin her köşesinde Bursa kaplıca otelleri irili ufaklı da olsa bulunuyor. Merkezdeki işletmelerin birçoğu Bursa butik otellerini de kapsıyor.
Bursa’da gezilecek yerler çevredeki köyler ve tarih dolu adreslerle bitmiyor. Bursa tarihi yerleri de turistlerin ilgisini çeken diğer duraklar arasında sayılıyor. Bunlardan ilki Koza Han. 15. yüzyılda 2. Bayezid tarafından inşa ettirilen Koza Han, ipek ürünler, takılar ve hediyelik eşya satan mağazaların bir arada bulunduğu bir yapı olarak dikkat çekiyor. Koza Han ayrıca kenti gezerken soluklanıp bir kahve içmek için de oldukça huzurlu bir atmosfere sahip.
Bursa Ulu Camii ise 14. yüzyılda yapılan ve ahşap oyma sanatının en güzel motiflerinin sergilendiği eserler arasında gösteriliyor. Burada öne çıkan bir başka dini mekan ise Yeşil Cami ve Yeşil Türbe. Tüm duvarları çini ile kaplı olan türbe, İznik işinin en nadide örneklerini içeriyor.
Bunların yanı sıra Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri, Muradiye Küllyesi, Kapalıçarşı, Hanlar, Bursa Kent Müzesi, Kültürpark, Oylat Mağarası ve Çekirge Hamamı olarak sıralanıyor. Elbette gitmişken Bursa yemeklerinin tadına bakmadan da dönmek olmaz. Bursa İskender Kebabı ve pideli köfte, yörenin yıllardır denenen ve pişman olunmayan en ünlü tatları.
Bunun yanı sıra kestane şekeri de onlarca çeşidiyle ağızları tatlandırıyor. Cantık ve tahinli pide ise Bursa’ya özgü hamur işlerinin en çok ilgi görenleri arasında gösteriliyor.
Tüm bu yerel lezzetler hanların içindeki ve Bursa’ya yayılmış olan küçükten büyüğe her restoranda tüketilebilir. Ayrıca yaklaşık 45 dakikalık bir yolculukla İnegöl’e gidebilir ve burada etiyle, baharatıyla bambaşka bir gurme tecrübe yaşatan İnegöl köfteden yiyebilirsin.
1 gece konaklama Bursa seyahatleri için en popüler süredir.
Bursa içindeki bir otel rezervasyonunda ortalama oda fiyatı gecelik ₺ 381 civarındadır. Fiyatlar yıldız oylaması, sezon ve konum gibi faktörlere bağlı olarak değişmektedir.
Bursa içinde en hesaplı otel odası rezervasyonu için Nisan ayı fiyatların en düşük olduğu aydır. Oda fiyatlarının %45 düştüğünü görebilirsiniz.
Bursa otel odaları genellikle Pazartesi günleri en ucuz ve Çarşamba günleri en pahalıdır.
Bursa içindeki hosteller ve 2 veya altı yıldız oylamaya sahip oteller, kişi başı bir yatak için yaklaşık ₺ 261 ücret talep etmektedirler. Bu ücret, tipik bir Bursa otelinin fiyatından ₺ 120 daha az olacaktır.