Eyfel Kulesi civarındaki otellerin fiyatları, genellikle Paris içindeki ortalama bir otelin fiyatından (₺ 911) %74 daha yüksektir.
Paris içinde Şanzelize civarında bir otel bakıyorsan, şansın yerinde. momondo Şanzelize civarında 12 otel önermektedir ve otel fiyatları gecelik ortalama ₺ 4.627 tutmaktadır. Bu fiyatlar sezona göre değişebilir. Şanzelize civarındaki otellerin fiyatları, genellikle Paris içindeki ortalama bir otelin fiyatından (₺ 911) %80 daha yüksektir.
Louvre Müzesi yakınındaki otellerin gecelik ortalama fiyatı ₺ 3.515'dir. momondo kullanıcıları, bölgede konaklamak isteyenlere bu oteller arasından aşağıdaki 12 oteli öneriyor. Louvre Müzesi, yılın belli zamanlarında daha popüler olduğu için fiyatlar, seyahatini ne zaman yapacağına göre farklılık gösterebilir. Louvre Müzesi civarındaki otellerin fiyatları, genellikle Paris içindeki ortalama bir otelin fiyatından (₺ 911) %74 daha yüksektir.
Sakin Sezon
|
Temmuz |
Yoğun Sezon
|
Mart |
Konaklama için en ucuz ay
%53
Beklenen fiyat düşüşü
konaklama için en pahalı zaman
%54
Beklenen fiyat artışı
Fiyat
|
₺ 691 - ₺ 3.115
|
Haftanın en pahalı günü
|
Salı |
Haftanın en ucuz günü
|
Cuma |
son 2 haftadaki ortalama fiyat
Ortalama fiyat (hafta içi gece)
₺ 1.473
son 2 haftadaki ortalama fiyat
son 2 haftadaki ortalama fiyat
Ortalama fiyat (hafta sonu gece)
₺ 992
son 2 haftadaki ortalama fiyat
Rezervasyon için en ucuz zaman
|
Paris içindeki otellerin en ucuz olduğu zaman: 1-2 yıldız, konaklamanızın başladığı günle aynı gün. 3 yıldız, konaklamanızın başladığı günle aynı gün. 4-5 yıldız, 45 gün önce. |
1-2 yıldızlı
|
₺ 474 - ₺ 557
|
3 yıldızlı
|
₺ 827 - ₺ 963
|
4-5 yıldızlı
|
₺ 1.579 - ₺ 1.624
|
Paris havaalanları, üç farklı noktada konumlanıyor. Bunların en ünlüsü, en büyüğü ve en işleği; Charles De Gaulle (CDG) Havaalanı… Diğeri ise Orly Havaalanı. Türkiye’den Türk Hava Yolları, Charles De Gaulle’e, Pegasus ise Orly’e uçuyor. Paris şehir içi ulaşımının ünü, havaalanları için de geçerli. Oldukça gelişmiş olan araçlarla şehir içine her iki noktadan da kolaylıkla ulaşılabiliyor.
Öncelikle hem Orly’den hem de Charles De Gaulle’den taksi ve shuttle servisler olduğunu belirtelim. Bunun yanı sıra Paris Dolmuşu’ndan da bahsedelim. Paris Dolmuşu ile seyahat öncesi rezervasyon yaptırıldığı takdirde Türkçe konuşan bir sürücü eşliğinde istenilen noktaya varılabiliyor. Elbette bu bahsettiklerimiz daha konforlu ve bununla bağlantılı olarak da biraz yüksek maliyetli seçenekler, dolayısıyla daha ekonomik çözümlerle Paris seyahatini sürdürmek isteyenler RER’den yararlanabilir.
RER, tren benzeri araçlarla şehre ulaşmayı sağlıyor. Her iki havaalanında da bu seçenek var ancak kimi zaman Orly’de RER’e uzak bir noktada uçaktan inilebiliyor. Böyle bir durumda da Orlyval ve Orlybus ile RER durağına varabilirsiniz. Tüm bu seçenekleri bir kenara koyduğumuzda, Paris havaalanı ulaşımında 183 numaralı belediye otobüsünün de Orly seferini yaptığını belirtebiliriz.
Aslında bu sorunun cevabı: Nerede kalınmaz ki! Her köşesi ayrı güzel olan Paris, otel fiyatları yönünden biraz maliyetli olsa da, belli süreyle kiralanan evler de kalınacak yerler için bu konuda imdada yetişiyor.
Tabii, bu konaklama seçeneklerini araştırırken şüphesiz en popüler yerler Eyfel Kulesi’ne yakın oteller ile Şanzelize. 7. ve 8. Bölge olarak isimlendirilen bu konumlar, gerek beş yıldızlı otelleri, gerek klasik Paris butik otelleri, gerekse de klasik Fransız stilini yansıtan daireleri ile şehrin bütçesi en yüksek noktaları. Merkezi bir yerde kalmak isteyenler daha çok bu bölgeleri tercih ediyor.
Ancak Paris’in muhteşem metro hattını kullanmayı seçenler için de diğer bölgelerde uygun fiyatlı konaklama alternatifleri var. 9. Bölge de bunlardan biri. Burada Paris’in simgesi Galeries LaFayette olsa da, Paris’te görülmesi gereken yerlere bu bölgeden daha çok metroyla ulaşılabiliyor. Bununla birlikte konaklamaya fazla bütçe ayırmak istemeyenler için burası oldukça uygun.
Yine özellikle çocuklu ailelerin Paris tatili yapma nedenleri arasında sıkça sayılan Disneyland’de, şehrin biraz dışında da olsa otel alternatifleri var. Disneyland otelleri, masalsı görünümleriyle çocukların da favorisi. Ancak bu adresin de biraz yüksek maliyetli olduğunu belirtmekte fayda var. Bunun yanı sıra, hazırlanan bazı paketlerle otelde konaklayan müşterilerin Disneyland için ayrıca bilet almasına da gerek kalmıyor.
Aslında Paris’te kalınacak en iyi bölge tamamen turistlerin zevkine göre şekilleniyor. Ama yine de Paris konaklama açısından bunlarla bitmediğini özellikle belirtmeliyiz. Saint Germain bölgesindeki 5., 6. ve 7. bölgeler, Paris ucuz konaklama adreslerini barındırırken, karakteristik kafeleri ve restoranları ile de açıkçası kentin dokusunu tam anlamıyla yansıtıyor. Zaten Paris otel tavsiyeleri denilince daha çok buralar öneriliyor.
Paris otel fiyatlarını araştırırken dikkat edilecek en önemli nokta ise kesinlikle tesisin metro istasyonuna yakınlığı… En iyi Paris otelleri arasında seçim yapmak biraz zor. Eğer hala emin değilsen ve daha fazla ipucuna ulaşmak istersen momondo şehir rehberine göz atabilirsin.
Paris’te yapılacaklar bir haftaya mı, yoksa bir aya mı sığar bilemeyiz ama yapmadan geçilemeyecek olanları kesinlikle söyleyebiliriz. Paris gezisi için önerilere geçmeden önce şehir içi ulaşıma kısaca bir göz atalım.
Paris seyahati yapmak isteyenlerin ulaşım konusunda içi rahat olabilir çünkü burası Avrupa’nın en iyi işleyen ağlarından birine sahip. Paris içi ulaşımda elbette metro büyük rol oynuyor. Metroda Paris bölgelerine göre ayrılan haritalarla varılmak istenen durakları kolayca okuyabilirsiniz. Başta biraz kafa karıştırıcı gibi görünse de, Paris metro ulaşımının 300 istasyonla hizmet verdiği düşünüldüğünde anlaşılması kolay bir hale de bürünebiliyor.
Paris’te ulaşım ücretleri de değişken fakat avantajlı seçenekler de mevcut. En çok kullanılan Paris Pass Kart, sınırsız ulaşım ve ücretsiz giriş imkanı tanıyor. Bu, ücretsiz etkinlikler, şarap tadımı, müze girişlerini de kapsayabiliyor. Kartın fiyatı 2 gün için 129 Euro.
Şehir içi ulaşımı hallettiysek şimdi Paris gezisinin eğlenceli kısmına geçebiliriz. Öncelikle bu şehre gelmişken siz görmek istemeseniz de Eyfel Kulesi’nin en azından önünden bir geçeceksiniz. Hatta bizce bu mümkünse gece olsun, çünkü özel ışıklandırmayla Eyfel Kulesi’nin seyrine gerçekten doyum olmuyor. Bunun yanı sıra Versaille Sarayı, Champs-Elysee Bulvarı, Louvre Müzesi simge yapıların en önemlileri.
Bu kültürel geziye bir de alışveriş deneyimi eklemek isteyenleri de Galeries LeFayette ve Printemps’in bulunduğu 9. Bölge bekliyor. Bunun yanı sıra giyim ve kozmetik için biraz daha bütçeli olan Champs-Elysee mağazalarını da tercih edebilirsiniz. Paris kabarelerini de gitmişken görmenizi öneririz. Moulin Rouge, Le Lido ve Bastille kulüpleri Paris gece hayatının başını çekiyor.
Peki, Paris’te gurmeleri ne bekliyor? Paris’te ne yenir denilince öncelikle Fransız tatlarından başlamak gerek. Soğan çorbası, steak tartare, comte peynirli baget sandviçler, bölge şaraplarıyla eşlenen orta-iyi pişmiş antrikotlar derken her öğüne uygun bir Fransız lezzeti bulabilirsiniz.
Paris seyahatinde ortalama rezervasyon süresi 3 gecedir.
Paris içinde bir otel odasının fiyatı talep, konum ve yıldız değerlendirmesine bağlı olarak değişecektir. Odaların fiyatı, ortalama olarak gecelik ₺ 1.028 civarındadır.
Paris otelleri genellikle Temmuz ayında en ucuzdur; bu dönemde yaklaşık %53 fiyat düşüşü bekleyebilirsiniz.
Şu anda Paris içinde otel konaklaması için Perşembe en ucuz, Pazartesi ise en pahalı gündür.
Bölgedeki Paris hostelleri tipik olarak kişi başına, gecelik ₺ 423 tutmaktadır. Bu fiyat hostellerden ve 2 veya altı yıldız oylamasına sahip otellerden alınmıştır. Hosteller oldukça ekonomiktir ve Paris içindeki bir otelin ortalama fiyatından ortalama ₺ 605 daha ucuzdurlar.
Ortalama 9 °C sıcaklık ve 48 mm yağış ihtimali ile Mart, Paris civarını keşfetmek için harika bir aydır.