Kışın sert geçtiği Oslo’da hava durumu nisan ayı sonlarında iyileşmeye başlıyor. Dolayısıyla Oslo gezisi için ilkbahar ve yaz aylarını tercih etmekte yarar var.
₺ 255, Oslo varışlı bir uçuş için momondo üzerinden son iki hafta içinde bulunan en ucuz fırsattır. Londra kalkışlı bu uçuş, Oslo varışlı çoğu uçuştan %91 daha ucuzdur. Oslo uçuşlarında en uygun fiyatı bulmak için momondo'nun Uçak Bileti Fiyat Rehberi'ni kullanabilirsin.
Oslo uçuşunu Ocak ayında yapamazsan sıradaki en iyi alternatif Aralık ayıdır. Aralık ayında Türkiye - Oslo arası uçak bileti fiyatları ortalama ₺ 1.753 civarındadır.
Çoğu kullanıcı, planladıkları kalkış tarihinden 60 gün öncesinde bilet rezervasyonu yaparak Oslo uçuşu için en uygun fiyatı bulabilecekleri keşfetti. Bu zaman diliminde fiyatlar ₺ 2.115 civarındadır. Fiyatları şimdi kontrol et çünkü momondo kullanıcıları son zamanlarda ₺ 1.477 gibi düşük bir fiyata uçak biletleri buldu.
₺ 1.561 gibi düşük bir fiyata Oslo varışlı uçmak için en uygun gün Cuma günüdür. Haftanın bu gününde uçuşlara daha az talep olduğu için fiyatlar bu kadar düşüktür. Cumartesi gününde Türkiye - Oslo uçak biletlerinin fiyatı genellikle daha pahalıdır ve ortalama ₺ 2.124 civarındadır. Bu fiyatların her iki günde de sezona ve talebe bağlı olarak değişebileceğini lütfen unutma.
Verilerimiz en ucuz Türkiye - Oslo uçak biletlerinin genellikle öğleden sonra kalkış saatli olanlar olduğunu göstermektedir. Kullanıcılarımız Oslo varışlı uçuşları ₺ 1.764 gibi düşük bir fiyata öğleden sonra vakitlerinde buldu. Öğle bilet fiyatları daha yüksektir ve ₺ 2.311 civarındadır.
Oslo civarında alternatif ve daha ucuz bir havalimanı bulma ihtimalin var. Oslo şehrine seyahat ediyorsan Oslo Sandefjord Havalimanı (Oslo şehir merkezine 85 km) veya Fagernes Valdres Havalimanı (Oslo şehir merkezine 146 km) varışlı bir uçuş rezerve etmeyi düşünebilirsin.
Kişi başına ortalama ₺ 2.803 fiyat ile Oslo Sandefjord Havalimanı, Oslo yakınındaki en ucuz havalimanıdır. Bu fiyatlar, yolcuların nereden geldiklerine bağlı olarak değişebilmektedir. Tasarruf etmek isteyen seyahat severlere momondo'nun Uçak Bileti Fiyat Rehberi'ni denemelerini öneriyoruz.
İstanbul’dan Oslo’ya dört saati bulan bir uçuş süresi öngörülüyor. THY ve Pegasus Hava Yolları olmak üzere iki şirket İstanbul ve Oslo arasında seferler düzenliyor.
Oslo havaalanları birkaç tane olsa da THY ve Pegasus Hava Yolları’nın hareket noktası aynı. Gardermoen Havaalanı, Türkiye kalkışlı Oslo uçak biletlerinin son durağı. Gardermoen Havaalanı, kent merkezine 35 km uzaklıkta konumlanıyor. Oslo Havaalanı’ndan şehir merkezine ulaşım için ise çeşitli alternatifler var. SAS adı verilen otobüsler, sürekli çalışan shuttle araçları ve taksiler yolcu çıkış bölümünde bulunabiliyor. Şehirde tek başına turlamak isteyenler ise araç kiralama işlemlerini yine aynı noktadan yaptırabilir.
Oslo şehir içi ulaşımda pek çok kolaylık var. Tramvay, otobüs ve metro Oslo ulaşımının en önemli ayakları. Yolcuların aldığı biletler tüm araçlarda geçerken ücretler ise hatlara göre farklılık gösteriyor. Bu noktada sadece ulaşım için değil diğer pek çok aktivite için de anahtar olacak Oslo Pass hakkında bilgi edinmekte fayda var. Belirli bölgelerde çalışan toplu taşıma araçlarına sınırsız biniş hakkı veren Oslo Pass, restoranlar, müzeler ve daha pek çok etkinlik için de oldukça avantajlı seçenekler sunuyor.
Oslo’ya gitmek için Schengen vizesine sahip olmalısın. İstenilen belgelerin listesini Norveç Konsolosluğu’ndan temin edebilirsin. Norveç vizesi için talep edilen ücret, başvuru tarihine ve başvuru yöntemine göre değişiyor.
Oslo, Norveç’e bağlı bir İskandinav şehri.
Oslo’nun bu açıdan tam bir rüya kenti olduğunu söylemeliyiz. Bir Oslo uçak bileti alarak İskandinav Bölgesi’ne özgü detayları keşfetmek ve maceralı olduğu kadar, sakin de bir tatil geçirmek mümkün. Vikingleriyle ünlü Norveç’in bu konudaki en önemli yapısıyla geziye başlanabilir. Tam adıyla Viking Gemi Müzesi, Oslo’ya bağlı bir yarımadada sergileniyor. Müzede, Vikinglerin Stockholm’den İstanbul’a yaptıkları yolculuk, masal tadında anlatılıyor. Müzenin bir bölümü ise Vikinglerle ilgili yapılan son araştırmaların sonuçlarına ayrılıyor.
Oslo Heykel Parkı olarak bilinen Vigeland ise alanında dünyanın en büyüğü… Sanatseverler için bir vaha olan Vigeland’de, büyük bir yeşil alan içerisinde birbirinden farklı çalışmalar var.
Oslo’ya, hatta İskandinavların herhangi bir yerine gidenlerin ilk yapması gereken şüphesiz kuzey ışıkları için şansını denemektir. Oslo da kuzey ışıklarının en güzel görülebildiği noktalardan biri. Doğanın büyüleyici bir armağanı olan kuzey ışıkları için Oslo’nun yanı sıra kısa bir yolculukla varılabilen Tromso da denenebilir. Bu arada Norveç denilince fiyortlardan bahsetmeden de olmaz. Özellikle UNESCO tarafından korunan Bergen’de bir fiyort turu yaparak bir başka doğal güzelliği daha yerinde izlemek gerekiyor.
Oslo’da sert geçen kış aylarında bile gece hayatı hareketliliğinden ödün vermiyor. Oslo’daki tüm meydanlarda kafeler, gece kulüpleri ve restoranlar uzun saatler açık. Özellikle limandaki Aker Brygge ve Torggata’daki mekanları mutlaka denemelisin.